woensdag 27 mei 2015

Baby's van ooievaars of uit kool?

Hallo lieve lezers,

Het wordt weer eens tijd voor een ander freubelwerkje. Deze keer het leuke patroon van Sandra: De Waterlelie. Toen ik hoorde dat Sandra met dit patroon bezig was dacht ik direct aan een geboorte kaartje. De geborgenheid van zo'n kleintje in een bloem sprak me erg aan. Dus aan de slag gegaan.


De Lelie is met perkament papier gemaakt. Tijdens het kleuren van de bloembladeren Distress Inkt en water, merkte ik dat het papier ging krullen. En na het drogen bleef de vorm gekruld. Na de lagen op elkaar te hebben geplakt, heb ik als hart van de bloem een grote strass-steen bevestigd. Vanuit de binnenkant van van de bloem heb ik met Perfect Pears wat accenten aangebracht waardoor er een lichte glinstering ontstaat.

De ooievaar heb ik gespiegeld en tegen elkaar aan geplakt. Zo heb je rondom een mooi afgewerkt geheel. De ooievaar heb ik gekleurd met Derwent potloden.
Tijdens het freubelen gaan je gedachten altijd alle kanten op, heb jij dat ook? Ik bedacht me waar eigenlijk de verhalen vandaan kwamen over de baby's die met de ooievaar komen of in rode of witte kolen liggen. Ik ben gaan zoeken over het internet en kwam deze site tegen :Abe de Verteller. Zo grappig als je dit leest! En hoe ongelooflijk... er zijn nog meer van deze verhalen!

stork_baby_delivery_720x540

Voor het Lelieblad heb ik als basis Olijfgroen cardstock gebruikt van stevige kwaliteit. De randen zijn bewerkt met Distress Ink Tea Dye. Als tweede blad heb ik het mooie papier van Bildmalama Soft Collection gebruikt. De randen hiervan heb ik eerst met Distress Stain bewerkt en daarna met twee soorten embossing poeder. Voorheen deed ik de randen vaak bewerken met mijn naaimachine. Maar ik heb onlangs een nieuwe dus zoals het eigenlijk hoort, met de hand een stiksteekje geborduurd.

 
De witte bloemen heb ik gemaakt met de stans van Alba. Na het stansen heb ik de afdrukken nat gemaakt en voorzichtig samen geknepen. Even laten drogen, twee lagen op elkaar lijmen en een leuk meeldraadje er in.


Van mijn blogvriendinnetje Lotte heb ik eens voor mijn verjaardag de mooie waterdruppels gekregen. Eindelijk heb ik er een mooie bestemming voor gevonden; wat komen ze goed uit op het blad!


Om het geheel af te maken heb ik wat klaverblad op het grote blad geplakt. En bij de tag met gelukwensen een lieveheersbeestje. Nou als dit geen gelukkig kindje wordt weet ik het niet meer hoor!

Wil je de Waterlelie ook maken? Je kan het patroon bestellen via het blog van Sandra of stuur haar een mailtje. Een bezoekje op Facebook brengen kan natuurlijk ook. Wellicht heb je het al gezien toch even het noemen waard dat mijn blogmaatje Chantal ook een super uitwerking van deze Waterlelie heeft gemaakt en laat ik haar kaart nou net gekregen hebben voor mijn verjaardag :D

Bedankt voor het langskomen en tot de volgende keer weer!

2 opmerkingen:

corryskaart zei

hoi karin
hoe je steeds op die bijzondere ideetjes komt is mijn een raadsel maar je kaart is zo mooi gemaakt daar kan ik heel lang naar kijken en genieten!!
groetjes corry

Scraptastisch zei

Je bloem van perkament papier...zo grappig dat dit zo ineens ontstaat
Karin na het kleuren met Distress inkt! Echt heel gaaf!!! Je kaartje is prachtig!!!
Wat de titel betreft geen van beide, hihi. Veel freubel plezier weer!
LG van Gerie