zaterdag 7 maart 2015

Voorjaar en Pasen

Hoi!

Ohhh... kijken jullie ook zo uit naar het voorjaar? Ik hoor de Merels al druk bezig met hun fluitorkest en zie de knoppen van de Krokussen op springen staan. De Rozenstruik begint al uit te lopen en ook de Hortensia staat al in de start houding... Ik zeg: KOM MAAR OP!!

En bij het voorjaar hoort Pasen. Na de traditionele eieren-speurtocht, gezellig met de kids het ontbijt (of eigenlijk tegen de tijd dat het klaar is de brunch ;p) klaar maken. En dan is het altijd even bekijken hoe de dag er uit ziet in ieder geval qua weer.

Nu het voorjaar zo voor de deur staat, heb ik met de lappenmandpatroon gebruikt van Sandra om een paasmandje te maken. Als extra toevoeging heb ik er een hengsel bij gemaakt. Ik ben begonnen met het maken van de Narcissen. Ik heb de Orchidee snijmal gebruikt en het dikste blad iets smaller geknipt. Het hartje heb ik gemaakt van de Olba mal door deze te bollen en rond te rollen.

Daarna ben ik aan de gang gegaan met de Viooltjes. Ik had op Youtube een aantal mooie filmpjes gezien van Sizzex waaronder die van het Viooltje en dan kan ik het niet laten hoor:


Als laatste de Blauwe Druifjes. Leuk, decoratief en simpel om te maken. Je maakt kleine propjes papier en gebruikt een stukje ijzerdraad als basis. Het uiteinde van het ijzerdraadje buig je om als lusje, even dippen in de lijm en plakken maar met de propjes. Kleintjes boven en de wat grotere onder. Daarna met bloemenband het ijzerdraadje afwerken.


Het "planken"papier is van Joy crafts "Wood Texture"


Ik hoop dat jullie net zo van het voorjaar gaan genieten als dat ik van plan ben te gaan doen en als het goed is krijgen we dit weekend al een klein voorproefje. Geniet van het weekend!

Liefs, Karin

Ik wil graag een poging wagen met de challenge van:
Loopt t/m 31 maart.

4 opmerkingen:

jackelien zei

erg mooi gemaakt.
Groetjes Jackelien

LottesCards zei

Dat heb je weer prachtig gedaan. Echt iets voor jou om er zo'n prachtig bloemen mandje van te maken! Je hebt je heerlijk kunnen uitleven op de bloemen, hihi Echt weer super mooi!!! Liefs

Aletta zei

Wat een vrolijke bedoeling, laat de lente nu maar komen:))

Groetjes Aletta

Adriana zei

gaaf zeg al die zelfgemaakte bloemen!Wat een prachtig geheel.
Dank-je-wel voor het meedoen met de LENTEchallenge bij AnMaCreatief!
Groetjes Adriana