vrijdag 11 april 2014

YEAH! Voorjaar!!

http://sandrasscrapshop.blogspot.nl/


Hallo allemaal!

Wat is het toch een heerlijk gezicht om al dat verse groen uit de grond te zien springen!! Bomen ontpoppen zich in hun frisse tuniek en de vogels zijn al druk in de weer met takjes en veertjes. Ohhh wat hou ik toch van het voorjaar!!

 
En hoe mooi sluit dan het nieuwe patroon van Sandra aan. Zij heeft een gieter ontwerp gemaakt waar je geheel je eigen draai aan kan geven. Ik heb er een pop-up kaart van gemaakt. Sandra en Chantal hebben er (natuurlijk) ook weer een geweldige creatie van gemaakt!

Sinds dit jaar ben ik vrijwilligster bij de schooltuinen in Haarlem. Mijn eerste ervaring was vorig jaar toen ik als ouderhulp mee ging met mijn dochter. Wat een leuke ervaring was dat en wat zijn kinderen enthousiast!! Na de eerste week kwam de tuinkers al op en dan moet je hun reacties horen! Nu mag ik de kids gaan vertellen hoe de bollen en zaadjes de grond in gaan en wat er dan gebeurd. De ochtend vliegt werkelijk voorbij!!


Naast het vrijwilligers werk krijg je als dank je wel een stukje eigen grond. Daar mag je zelf invulling aangeven en ohhhh! wat stond Tessa te springen zeg :D Ook mijn kleine jongen wil graag mee helpen. Dus gaan we van het weekend maar even inkopen doen op het Voorjaarsevenement op de Stadskweektuinen dit weekend. Ben zo benieuwd of het gaat lukken ;p

Wat me wel opvalt is als je de vraag stelt aan de kinderen of zij wel eens met hun handen in de aarde hebben gezeten, dat dan een enkel kindje antwoord geeft. Eigenlijk toch zo jammer dat zij er niet meer van bewust worden gemaakt hoe de groente en fruit nou in de winkel komt te liggen en wat je er allemaal voor moet doen.

http://sandrasscrapshop.blogspot.nl/

Vorig jaar kregen we de vraag met een biet: "Juf, wat eet je nou van de biet; de onder- of de bovenkant? Mama koopt het altijd kant en klaar in de winkel..." Ik hoop dat ik zo een klein beetje bij kan dragen aan deze leermethode en dat de kids misschien zo enthousiast thuiskomen dat ze thuis ook een plantje gaan planten.

Dit kaartje heb ik gemaakt voor een van mijn "vrijwillige-collega", hoe toepasselijk kan het soms zijn ;D Tilda is gekleurd met Distress Markers en het mooie gebloemde designpapier is van Graphic 45.

Ik wens jullie allemaal een gezellige dag toe!!


http://hobbyhomehobbyartikelen.blogspot.nl/

4 opmerkingen:

Sandra's Scrapsels zei

Hey lieffie,

Wat een plaatje is het weer geworden!! Die opspringende vlindertjes zijn zo lief! Net of ze echt fladderen!!
En doordat je Tilda nog een keertje naar voren hebt laten komen heeft het zoveel diepte gekregen!! Toppie weer hoor!!

En ja, helaas weten nog maar weinig kinderen waar de groenten en het fruit allemaal vandaan komen en superleuk initiatief met de schooltuintjes!!

XX, San

jolanda zei

leuk gedaan

corryskaart zei

Hoi karin
Nou over voorjaar praten dat hoeft niet met deze geweldige vrolijke en mooie kaart,haha
Fijn weekend corry

martina's kaartjes zei

wat een prachtig kaartje ! heel veel leuke en mooie lentedetails ! knap gemaakt
grtjs,martina
x